Potatissallad med basilikavinägrett
Vårfräsch potatissallad med underbar doft och smak av basilika. Med bacon och sparris blir det en riktig fullträff. Servera med kyckling, lax eller en grillad köttbit.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
10 portioner
1 4/5 kg delikatesspotatis
2 paket bacon (à 140 g)
500 g färsk, grön sparris
1 knippe salladslök (à 125 g)
salt
peppar
Basilikavinägrett
1 kruka basilika
1 dl vit balsamvinäger
2 dl olivolja
1 tsk socker
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanongod sallad, fick högsta betyg av gästerna på kalaset!
Kristina
2016-06-03Hej Jeanette! Till 10 portioner kan du ta 1,8 kg potatis. Lycka till!
Redaktionen
2013-06-03Hur mycket potatis ska man ha?
Jeanette
2013-05-29