Potatissallad med basilikavinägrett
![Potatissallad med basilikavinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63862/cf_259/potatissallad_med_basilikavinagrett.jpg)
Vårfräsch potatissallad med underbar doft och smak av basilika. Med bacon och sparris blir det en riktig fullträff. Servera med kyckling, lax eller en grillad köttbit.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
![Potatissallad med basilikavinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63862/cf_259/potatissallad_med_basilikavinagrett.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1 4/5 kg delikatesspotatis
2 paket bacon (à 140 g)
500 g färsk, grön sparris
1 knippe salladslök (à 125 g)
salt och peppar
Basilikavinägrett
1 kruka basilika
1 dl vit balsamvinäger
2 dl olivolja
1 tsk socker
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanongod sallad, fick högsta betyg av gästerna på kalaset!
Kristina
2016-06-03Hej Jeanette! Till 10 portioner kan du ta 1,8 kg potatis. Lycka till!
Redaktionen
2013-06-03Hur mycket potatis ska man ha?
Jeanette
2013-05-29