Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Stá Spiritos sallad

En fräsch och härlig medelhavsinspirerad sallad. Stá Spiritos salladen passar utmärkt att servera en varm sommardag som en uppfriskande lunch. Gott, krispigt och enkelt!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg grovt hackad sallad i runda, små portionsskålar om salladen serveras som förrätt.
  2. Skär osten i smala trekanter, ca 1 1/2 cm, och lägg en sardellfilé på varje bit. Dekoreran salladen i skålarna med några skivor av osten.
  3. Lägg i tomatklyftorna och strö över rikligt med kapris samt oliver. Ringla över en god olivolja, ev smaksatt med citron. Servera med en bit bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg. Välj bröd till som passar ev allergi.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri ost, tofu eller kokt fänkål i stället för pecorino.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 salladshuvud av kraftigare sort, t ex roman
  • 300 g pecorinoost eller annan fårost
  • 1 burk sardeller (à 55 g)
  • 4 stora tomater
  • 1 burk kapris gärna stora (à ca 200 g)
  • svarta oliver
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan