Tapenade och bönpesto

22
1
Tapenade och bönpesto

Tapenade och bönpesto är perfekt att servera med crostini som ett delikat och snabbt snacks. Mixa fort samman din släta, lite salta, tapenade med härlig smak av vitlök och oliv. Gör sedan din krämiga pesto med subtil citrussmak. Servera och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Tapenade och bönpesto

Ingredienser

20 st av varje sort
färdigköpta crostini

Tapenade

100 g svarta oliver
1 msk kapris
1/2 - 1 liten vitlöksklyfta
2 sardeller
1/2 dl olivolja

Bönpesto

1 dl vita bönor
1/2 dl riven parmesan
1 skalad, finhackad vitlöksklyfta
blad från 1/2 kruka basilika
1/2 dl hackad spenat (fryst, tinad)
1/2 dl olivolja
färskpressad citronjuice
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Catarina

2020-08-13

Bönpeston är lite mesig och smaklös.