Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tapenade och bönpesto

Tapenade och bönpesto är perfekt att servera med crostini som ett delikat och snabbt snacks. Mixa fort samman din släta, lite salta, tapenade med härlig smak av vitlök och oliv. Gör sedan din krämiga pesto med subtil citrussmak. Servera och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st av varje sort portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tapenade: Mixa svarta oliver, kapris, liten vitlöksklyfta, sardeller och olivolja till en tapenade.
  2. Bönpesto: Skölj vita bönor på burk och låt rinna av. Mixa bönorna med riven parmesan, skalad, finhackad vitlöksklyfta, blad från basilika, hackad spenat med olivolja. Smaka av med några droppar färskpressad citronjuice, salt och peppar. Servera med färdigköpta crostini.

Ingredienser

Portioner: 20 st av varje sort
  • färdigköpta crostini
Tapenade
  • 100 g svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 sardeller
  • 1/2 dl olivolja
Bönpesto
  • 1 dl vita bönor
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 skalad, finhackad vitlöksklyfta
  • blad från 1/2 kruka basilika
  • 1/2 dl hackad spenat (fryst, tinad)
  • 1/2 dl olivolja
  • färskpressad citronjuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan