Salsa verde

Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Salsa verde

Skönt grön sås, så kallad salsa verde, med sälta från sardeller och pigg syra från citron. Persilja står för färgen. Gott till både fågel, fisk och kött.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Salsa verde

Ingredienser

10 portioner
2 dl plockad persilja
4 sardeller i olja
2 skalade vitlöksklyftor
4 msk kapris
3 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
svartpeppar

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Till Jonathan som undrade om tomatillos, detta är en italiensk salsa verde, inte en mexikansk. En mexikansk salsa verde är en het sås med just tomatillos, som även ofta värma under tillagningen, men en italiensk salsa verde, eller ”grön sås”, är en kall grön sås som detta recept.

    Lena

  • Så god sås!! Den passar fint till grillad kyckling och till fisk/skaldjur.

    Mirjam

  • Rud Otroligt enkelt och gott. Blir även en färgklick på tallriken.

    Rud erik geier

Testa liknande recept

  • Salsa verde med grönsallad
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tapenade
    Betyg 4.7 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Primörer med salsa verde
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stá Spiritos sallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tapenade och bönpesto
    Betyg 2.9 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad