Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Salsa verde

Kall, grön örtsås med sardeller, vitlök, persilja och olivolja som går snabbt att röra ihop. Smakrik men inte stark. Till grillat nötkött, lamm och kyckling, gärna i en wrap. Även god som dipp!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda salladsblad, gräslök, persilja, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en matberedare och mixa ihop.
  2. Smaksätt med citronsaft, ev. salt och peppar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 huvudsallat
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 4 sardeller
  • 1 dl olivolja
  • saft av pressad citron
  • flingsalt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?