Tortillas med korvpytt och salsa verde

1
10
Tortillas med korvpytt och salsa verde

Släng ihop en korvpytt med buljongkokt potatis och fyll i tortillabröd. Toppa med en örtigt grön sås, salsa verde, och du har tacos på nytt sätt. Blanda gärna olika korvar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Tortillas med korvpytt och salsa verde

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
240 g korv t ex kabanoss
1 kg potatis
3 msk olivolja
1 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
2 morötter
salt och svartpeppar
1 förp mjuka tortillabröd (à 320 g)

Salsa verde

1 dl hackad persilja
1 skalad vitlöksklyfta
3 msk kapris
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
1/2 krm peppar
finrivet skal av 1 citron

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd, kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i tortilla, korv och fond.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i tortilla, korv och fond.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i tortilla, korv och fond.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Anne

2012-05-17

Nja detta var ingen höjdare för någon i familjen. Vi kommer säkert inte prova det igen. Det tog för lång tid att laga också så jag kan nog inte säga något positivt om denna.

Anna-karin

2012-05-14

Vi hackade potatis och morot smått som fick förkoka lite och sedan fräste vi ihop allt i stekpannan. Vi hade kvar lite olika korvslattar, både milda och starka som fick följa med i pytten. Högt betyg från våra ungdomar. Den gröna salsan passade perfekt till. Vi varierade denna rätt några dagar senare med isterband i pytten och det blev riktigt bra det med! Det är stor chans att vi gör om det igen!

Cecilia

2012-05-14

Vi använde chorizo båda gångerna vi testade denna rätt. Första gången följde vi receptet fullt ut men potatisen blev väldigt smaklöst och salsan vart bitter av kaprisen även om syrligheten från citronen tog över en hel del och jag gav en frisk syrlighet till rätten även om vi vid andra tällfället halverade citronjuicen och uteslöt kaprisen helt viket blev en mer balanserad salsa. Vid andra tillfället gjorde vi istället potatismos med lite mer kryddor i som aromat, pommeskrydda samt salt och pepparn. Korven lät vi vara kvar som vid första tillfället då den var god rednan då som den var. Vi ersatte även morötterna i andra tillfället mot skivade tomater och gurka då morötterna inte kom fram i denna rätt utan gav bara tuggmotstånd och vi älskar annars morötter. Tidsåtgången stämde bra för det tog knappt 45 minuter att tillreda rätten från början till slut och vi kommer ha rätten fler gånger på menyn med våra ändringar och jag kan varmt rekommendera rätten då det var en väldigt balanserad rätt med många olika samkupplevelser i en enda tugga.