Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tortillas med korvpytt och salsa verde

Släng ihop en korvpytt med buljongkokt potatis och fyll i tortillabröd. Toppa med en örtigt grön sås, salsa verde, och du har tacos på nytt sätt. Blanda gärna olika korvar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Hacka korven. Skala och skär potatisen i 1–2 cm stora bitar.
  2. Fräs löken i 2/3 av oljan ca 3 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt korven och fräs ca 1 minut. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Stek potatisen i resten av oljan ca 5 minuter i pannan så att den får färg. Rör då och då. Häll på fond och vatten. Lägg på ett lock. Koka upp och låt koka ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk och det mesta av vätskan kokat in.
  4. Skala och grovriv morötterna under tiden.
  5. Mosa ev potatisen grovt med en gaffel och blanda med korvröran. Smaka av med salt och peppar.
  6. Salsa verde: Mixa med stavmixer eller hacka ihop persilja, vitlök, kapris, citronjuice, olja och peppar till en röra. Rör ner citronskalet.
  7. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen eller rosta dem hastigt i en torr, het stekpanna.
  8. Fyll bröden med korvpytt, rivna morötter och salsa verde.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd, kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i tortilla, korv och fond.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i tortilla, korv och fond.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i tortilla, korv och fond.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 240 g korv t ex kabanoss
  • 1 kg potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 morötter
  • salt och svartpeppar
  • 1 förp mjuka tortillabröd (à 320 g)
Salsa verde
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 3 msk kapris
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 krm peppar
  • finrivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer