Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Salsa verde

Salsa verde är en het och kryddig tomatsalsa som du gör på antingen tomatillos eller omogna tomater och physalis, grön paprika, chili, vitlök och salt. Ett utmärkt tillbehör till kött eller kyckling!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj tomatillosen och dela dem. Skala vitlöksklyftorna och rosta dem på hög värme i stekpannan.
  2. Skölj paprikan, kärna ur och dela den.
  3. Rensa jalapeñon från kärnor och vita innerväggar. Kör allt i matberedare.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 8 tomatillos (8st motsvarar ca 7-8 omogna tomater + physalis)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1/2 chilifrukt (jalapeño)
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?