Sallad och rädisor med kikärtsdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sallad och rädisor med kikärtsdressing

En fräsch och enkel sallad med rädisor och kikärtsdressing. Salladen, som även har smak av vitlök, parmesan, dijonsenap och yoghurt, är supergod att servera tillsammans till exempel stekt fisk eller en god köttbit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kikärter, yoghurt, parmesan, vitlök, senap och citronjuice i matberedaren och mixa till slät konsistens.
  2. Späd ev med mjölk eller vatten om den blir för tjock.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar med romansalladsblad, rädisor och krutonger. Servera salladen till stekt fiskfilé eller en köttbit och kokt potatis så har du en perfekt måltid.

I näringsberäkningen ingår panerad stekt rödspätta och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl kikärter (på burk)
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 romansalladshuvud
  • salt och peppar
  • 8 rädisor
  • färdiga krutonger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2461 kJ / 588 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden