En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2011
Läs noga ingrediensförteckningen på krutongerna. I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller gör egna av glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera krutongerna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2023-01-28Jag gör min kyckling på annat sätt, men den här caesardressingen är väldigt god och lättgjord. Tar lite mindre citron och lägger till lite vitlök. Sedan lägger jag alla ingredienser i mixerskålen samtidigt, inklusive olja. Funkar utmärkt med Bamix, men säkert andra mixerstavar också. Se bara till att inte blanda runt innan du mixar.
Birgitta
2022-07-23Kycklingen blir enormt god o dressingen perfekt. Mycket god o uppskattad rätt!
Jolanta
2021-07-22Den bästa kycklingen någonsin, använder marinaden flitigt till kyckling även om gör annan rätt, sååå gott!