Caesarsallad med chilimarinerad kyckling
En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
Chilimarinerad kyckling
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja
600 g kycklingfilé
Caesarsallad
1 dl grovt riven parmesan
1 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja
2 romansalladshuvuden (à ca 200 g)
1 påse krutonger (à 120 g)
hyvlad parmesan till garnering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på krutongerna. I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller gör egna av glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera krutongerna.
Gör så här
Tips
Ju längre marinering desto saftigare blir kycklingen. Alla ingredienser till dressingen bör ha ungefär samma temperatur. Mixa dressingen med stavmixer så blir den riktigt fluffig.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jäkla bra marinad!
Mats
2024-07-30Jättegott!
Kajsa
2024-04-12Kyckling marinaden är fantastisk
Rut
2023-07-13