En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Läs noga ingrediensförteckningen på krutongerna. I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller gör egna av glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera krutongerna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kyckling marinaden är fantastisk
Rut
2023-07-13Verkligen gott, ett superrecept. Ev kan det vara lite mindre chiliflakes
Rut
2023-05-14Jag gör min kyckling på annat sätt, men den här caesardressingen är väldigt god och lättgjord. Tar lite mindre citron och lägger till lite vitlök. Sedan lägger jag alla ingredienser i mixerskålen samtidigt, inklusive olja. Funkar utmärkt med Bamix, men säkert andra mixerstavar också. Se bara till att inte blanda runt innan du mixar.
Anna
2023-01-28