Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ingredienser
4 portioner
Chilimarinerad kyckling
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja
600 g kycklingfilé
Caesarsallad
1 dl grovt riven parmesan
1 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja
2 romansalladshuvuden (à ca 200 g)
1 påse krutonger (à 120 g)
hyvlad parmesan till garnering
Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
funkar väldig bra!!!
Toni
2025-04-04Jättebra recept. Dock var en tesked våra chiliflakes alldeles för mycket. Det blev inte riktigt ceasarsallad...
Mats
2025-03-14Jäkla bra marinad!
Mats
2024-07-30