Caesarsallad med chilimarinerad kyckling
En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
Chilimarinerad kyckling
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja
600 g kycklingfilé
Caesarsallad
1 dl grovt riven parmesan
1 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja
2 romansalladshuvuden (à ca 200 g)
1 påse krutonger (à 120 g)
hyvlad parmesan till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jäkla bra marinad!
Mats
2024-07-30Jättegott!
Kajsa
2024-04-12Kyckling marinaden är fantastisk
Rut
2023-07-13