Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

41
9
Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

Ingredienser

4 portioner

Chilimarinerad kyckling

2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja
600 g kycklingfilé

Caesarsallad

1 dl grovt riven parmesan
1 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja
2 romansalladshuvuden (à ca 200 g)
1 påse krutonger (à 120 g)
hyvlad parmesan till garnering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på krutongerna. I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller gör egna av glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera krutongerna.

Gör så här

Tips

Ju längre marinering desto saftigare blir kycklingen. Alla ingredienser till dressingen bör ha ungefär samma temperatur. Mixa dressingen med stavmixer så blir den riktigt fluffig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Anna

2023-01-28

Jag gör min kyckling på annat sätt, men den här caesardressingen är väldigt god och lättgjord. Tar lite mindre citron och lägger till lite vitlök. Sedan lägger jag alla ingredienser i mixerskålen samtidigt, inklusive olja. Funkar utmärkt med Bamix, men säkert andra mixerstavar också. Se bara till att inte blanda runt innan du mixar.

Birgitta

2022-07-23

Kycklingen blir enormt god o dressingen perfekt. Mycket god o uppskattad rätt!

Jolanta

2021-07-22

Den bästa kycklingen någonsin, använder marinaden flitigt till kyckling även om gör annan rätt, sååå gott!