Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med kräftor, dill och krutonger

Sallad med kräftor, dill och krutonger är smarrigt och romantiskt. Romansallad, kräftstjärtar och dill är delikat tillsammans. Prästost och tabasco ger pigg smak i salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa äggula, ost och citronjuice till en massa i mixer eller med stavmixer. Tillsätt sedan olja i en tunn stråle, som till en majonnäs.
  2. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  3. Riv salladen i mindre bitar.
  4. Vänd ihop salladen med dressingen strax före servering. Lägg upp på fat och strö över kräftstjärtar, plockad dill och krutonger.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.

Tips

Gör egna krutonger. Sätt ugnen på 175°C. Skiva 1 liten obakad "bake off"-baguette så tunt som möjligt. Lägg ut på en plåt, ringla över 1-2 msk olivolja, krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grädda ljusbruna och knapriga i ugnen i 5-10 minuter. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 äggula
  • 1 dl riven prästost
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 stänk tabasco
  • ca 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 huvud romansallad
  • 1 burk kräftstjärtar (à 170 g)
  • några dillkvistar
  • färdiga krutonger till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1045 kJ / 250 kCal
Läs mer om näringsvärden