Sallad med kräftor, dill och krutonger

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Sallad med kräftor, dill och krutonger

Sallad med kräftor, dill och krutonger är smarrigt och romantiskt. Romansallad, kräftstjärtar och dill är delikat tillsammans. Prästost och tabasco ger pigg smak i salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Sallad med kräftor, dill och krutonger

Ingredienser

4 portioner
1   äggula
1 dl  riven prästost
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  olivolja
2   stänk tabasco
ca 2 krm  salt
1 krm  peppar
1   huvud romansallad
1   burk kräftstjärtar (à 170 g)
några dillkvistar
färdiga krutonger till servering

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.

Gör så här

Tips

Gör egna krutonger. Sätt ugnen på 175°C. Skiva 1 liten obakad "bake off"-baguette så tunt som möjligt. Lägg ut på en plåt, ringla över 1-2 msk olivolja, krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grädda ljusbruna och knapriga i ugnen i 5-10 minuter. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1045 KJ / 250 kCal

Testa liknande recept

Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Kräftor med citrussmak i filodeg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftbakelse
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Burek med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västkustpaj
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga