Sallad med sötpotatis, kyckling och chilidressing
Örtbakad kyckling, rostad sötpotatis och linser blir grunden i den här matiga salladen toppad med tranbär och rostade nötter eller frön. Dressingen med yoghurt, chili och lime sätter den sista touchen!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
Örtbakad kyckling
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 dl hackade färska örter
1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rostad sötpotatis
500 g sötpotatis
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1 1/2 krm salt
Chilidressing
2 dl matyoghurt
1 - 2 tsk sambal oelek
1/2 msk färskpressad limejuice
2 tsk flytande honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Sallad
1 förp kokta linser (à 380 g)
1 msk olivolja
1 krm salt
2 avokador
150 g salladsärtor
65 g blandade salladsblad
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl rostade nötter eller frön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2670 KJ / 637 kCal
Fett34 g
Salt3.41 g
Kolhydrater38 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här drömmer jag om ibland. Verkligen supergod! 😍
Hedvig
2024-02-19Supergott!
Annie
2023-08-28Helt klart en favoritballad med mycket smak. Allt från sött till salt!
Alice
2023-04-14