Sallad med sötpotatis, kyckling och chilidressing

11
0 Klimatsmart
Sallad med sötpotatis, kyckling och chilidressing

Örtbakad kyckling, rostad sötpotatis och linser blir grunden i den här matiga salladen toppad med tranbär och rostade nötter eller frön. Dressingen med yoghurt, chili och lime sätter den sista touchen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Sallad med sötpotatis, kyckling och chilidressing

Ingredienser

4 portioner

Örtbakad kyckling

4
kycklingfiléer
1 dl
hackade färska örter
1/2 msk
finrivet citronskal
1 1/2 msk
olivolja
3/4 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Rostad sötpotatis

500 g
sötpotatis
1 1/2 msk
olivolja
1/2 tsk
chiliflakes
1 1/2 krm
salt

Chilidressing

2 dl
matyoghurt
1 - 2 tsk
sambal oelek
1/2 msk
färskpressad limejuice
2 tsk
flytande honung
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Sallad

1
förp kokta linser (à 380 g)
1 msk
olivolja
1 krm
salt
2
avokador
150 g
salladsärtor
65 g
blandade salladsblad
1/2 dl
torkade tranbär
1/2 dl
rostade nötter eller frön

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2670 KJ / 637 kCal
Fett 34 g
Salt 3.41 g
Kolhydrater 38 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept