Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Sallad med sojamarinerad tofu och nötter

Njut av asiatiska favoriter i en fräsch och smakrik sallad. Med honung, soja, sesam och risvinsvinäger banar du vägen för en härlig smakresa till varmare breddgrader. Toppa med rostade cashewnötter, tofu, groddar och färsk koriander.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme. Skiva tofun och stek dem på båda sidorna tills de får fin färg i oljan. Dela skivorna i halvor.
  2. Blanda soja, honung, risvinäger och sesamolja.  
  3. Vänd ner nötter, tofu och böngroddar i sojadressingen.
  4. Ansa och strimla pak choi och salladslök. Ansa och dela morötterna i 4 delar på längden.
  5. Till servering: Lägg pak choi, salladslök och morötter på ett fat. Toppa med nötter, tofu och groddar. Garnera gärna med koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl cashewnötter
  • 270 g tofu
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 ask böngroddar (à 180 g)
  • 2 pak choi
  • 4 salladslökar
  • 200 g snackmorötter
Till servering
  • koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1444 kJ / 345 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer