Sallad med sojamarinerad tofu och nötter

21
1 Klimatsmart
Sallad med sojamarinerad tofu och nötter

Njut av asiatiska favoriter i en fräsch och smakrik sallad. Med honung, soja, sesam och risvinsvinäger banar du vägen för en härlig smakresa till varmare breddgrader. Toppa med rostade cashewnötter, tofu, groddar och färsk koriander.

Skriv ut
Sallad med sojamarinerad tofu och nötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl
cashewnötter
270 g
tofu
2 msk
olja
1/2 dl
japansk soja
2 msk
flytande honung
2 msk
ris- eller vitvinsvinäger
2 tsk
sesamolja
1/2
ask böngroddar (à 180 g)
2
pak choi
4
salladslökar
200 g
snackmorötter

Till servering

koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Martha kristina

5/30/2019

Gott!!! Vi kokade lite nudlar till pga vi var jättehungriga.

Näringsvärde per portion

Energi 1444 KJ / 345 kCal
Fett 20 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 27 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept