Sallad med sojamarinerad tofu och nötter
Njut av asiatiska favoriter i en fräsch och smakrik sallad. Med honung, soja, sesam och risvinsvinäger banar du vägen för en härlig smakresa till varmare breddgrader. Toppa med rostade cashewnötter, tofu, groddar och färsk koriander.
Ingredienser
4 portioner
1 dl cashewnötter
270 g tofu
2 msk olja
1/2 dl japansk soja
2 msk flytande honung
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 tsk sesamolja
1/2 ask böngroddar (à 180 g)
2 pak choi
4 salladslökar
200 g snackmorötter
Till servering
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett20 g
Salt0.6 g
Kolhydrater27 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott!!! Vi kokade lite nudlar till pga vi var jättehungriga.
Martha kristina
2019-05-30