Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med sesamstekt lax och sojamarinerade grönsaker

Sallad med sesamstekt laxfilé och sojamarinerade grönsaker är en lättlagad middagsrätt med härligt krispiga morötter och blomkålsbuketter. En asieninspirerad laxrätt med mycket grönsaker som gör gott för både kropp och själ.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna, hyvla dem därefter till nudlar med potatisskalaren. Skala och skiva löken fint. Ansa och skär blomkålen i små buketter.
  2. Blanda vinäger, soja och olja i en bunke. Vänd ner grönsakerna och smaksätt med peppar.
  3. Ansa och bryt salladen i bitar.
  4. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Vänd dem i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxskivorna på hög värme ca 45 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med sallad och marinerade grönsaker.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 silverlök
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl japansk soja
  • 3 msk matolja
  • svartpeppar
  • 2 hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 liten isbergssallad)
  • ca 500 g skinnfri laxfilé
  • 1 1/2 dl sesamfrö
  • 1 msk olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2346 kJ / 560 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept