Senapstekt abborre med syrliga grönsaker

3
1
Senapstekt abborre med syrliga grönsaker

Du får en härlig sommarkänsla av den här fantastiska rätten. Spänstiga grönsaker blir saliga av den syrliga lagen och abborren som marineras med stingig senap och steks gyllenbrun är utan tvekan en höjdare!

Senapstekt abborre med syrliga grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Innehåll

500 g potatis
150 g benfria abborrfiléer /port
3 dl ströbröd
100 g smör
olivolja

Grönsaker

10 st späda morötter
1 st litet blomkålshuvud
1/2 st färsk gurka
1 st röd paprika
1 st gul paprika

Syrlig lag

1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl socker
1 tsk salt
1 st lagerblad
2 st kvistar färsk dragon

Marinad

2 msk senap
2 st hela ägg
1 st fång dill och gräslök
1 dl mjölk
1 st vitlöksklyfta

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Kristin

2021-11-05

Väldigt gott och grönsakerna i lag var pricken över i:et. Lagen gick att återanvända när grönsakerna tog slut. Då kokade jag bara nya grönsaker och la i lagen.