Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapstekt abborre med syrliga grönsaker

Du får en härlig sommarkänsla av den här fantastiska rätten. Spänstiga grönsaker blir saliga av den syrliga lagen och abborren som marineras med stingig senap och steks gyllenbrun är utan tvekan en höjdare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med grönsakerna på morgonen så att dom hinner dra till sig.
  2. Blanda ihop den syrliga lagen. Skala och ansa grönsakerna. Skär dem sedan i mindre bitar. Koka dem därefter helt kort i saltat vatten. Lägg dem direkt i den syrliga lagen och låt dem dra.
  3. Blanda även ihop marinaden; senap, ägg, dill och gräslök med mjölk och riven vitlök. Lägg abborrfiléerna i marinaden och låt detta också dra i 2-3 timmar.
  4. Koka potatisen. Vänd abborrfiléerna i ströbröd, krydda med salt och peppar och stek dem sedan i smör och olja i het panna. Servera dom syrliga grönsakerna till, och om man vill, en klick smör på potatisen. Njut av sommaren.

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 500 g potatis
  • 150 g benfria abborrfiléer /port
  • 3 dl ströbröd
  • 100 g smör
  • olivolja
Grönsaker
  • 10 st späda morötter
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 1/2 st färsk gurka
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
Syrlig lag
  • 1 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 2 st kvistar färsk dragon
Marinad
  • 2 msk senap
  • 2 st hela ägg
  • 1 st fång dill och gräslök
  • 1 dl mjölk
  • 1 st vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?