Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sesammarinerade grönsaker

Du marinerar de krispiga grönsakerna romanesco, blomkål, salladslök och paprikor och strör rostade sesamfrön över dem. Ett fylligt, färgrikt och oerhört gott tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och bryt romanesco och blomkål i små buketter. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten i en gryta. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skölj och finstrimla salladslöken. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i riktigt tunna strimlor. Blanda grönsakerna på stora serveringsfat. Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll den över grönsakerna. Låt stå kallt 2-3 tim.
  3. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Strössla sesamfröna över grönsakerna innan servering på buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 30
  • 3 romanescohuvud (3 romanescohuvuden motsvarar ca 1 kg)
  • 2 vita blomkålshuvuden (2 blomkålshuvuden motsvarar ca 800 g)
  • 2 knippor salladslök
  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 dl sesamfrön
Marinad
  • 4 dl olja
  • 1 dl risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan