Rostad potatis och blomkål med ägg och kaviar

6
2
Rostad potatis och blomkål med ägg och kaviar

Långsamt rostad blomkål och potatis är en grönsaksrätt där smakerna får chans att blomma ut. Den ugnsbakade blomkålen och bakpotatisen serveras med mjukkokta, lite rinniga ägg och en salt kaviargräddfil som matchar de rostade aromerna. En enkel och lättlagad middagsrätt med fokus på grönt.

Rostad potatis och blomkål med ägg och kaviar

Ingredienser

4 portioner
3 bakpotatisar
1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
3 msk matolja
salt och svartpeppar
4 ägg
1 kruka gräslök
3 dl gräddfil
4 msk kaviar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Carina

2022-06-18

Så enkelt och gott!

Pernilla

2020-12-16

En riktigt god och enkel rätt. Bytte kaviaren mot tångkaviar, också gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1910 KJ / 456 kCal
Fett 29 g
Salt 22 g
Kolhydrater 31 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden