Rostad potatis och blomkål med ägg och kaviar

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
2Klimatsmart
Rostad potatis och blomkål med ägg och kaviar

Långsamt rostad blomkål och potatis är en grönsaksrätt där smakerna får chans att blomma ut. Den ugnsbakade blomkålen och bakpotatisen serveras med mjukkokta, lite rinniga ägg och en salt kaviargräddfil som matchar de rostade aromerna. En enkel och lättlagad middagsrätt med fokus på grönt.

Rostad potatis och blomkål med ägg och kaviar

Ingredienser

4 portioner
3 bakpotatisar
1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
3 msk matolja
salt
svartpeppar
4 ägg
1 kruka gräslök
3 dl gräddfil
4 msk kaviar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Så enkelt och gott!

Carina

2022-06-18

En riktigt god och enkel rätt. Bytte kaviaren mot tångkaviar, också gott!

Pernilla

2020-12-16

Näringsvärde per portion

Energi1910 KJ / 456 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater31 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gammeldags kaviarägg
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalles Jul-Jansson
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Majkens kaviarägg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaviarmacka de luxe
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaviarägg med gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga