Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pestorisoni med avokado och grillad lax

Denna fräscha pestorisoni med avokado och grillad lax tillagar du snabbt till lunch. Blanda din kokta pasta med krämiga avokado, pesto, söta tomater, rödlök samt vackra oliver och servera med nygrillad, god lax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin enligt förpackningens anvisning. Blanda den varma risonin med peston.
  2. Skär tomaterna i halvor (större tomater i bitar). Skala och skiva rödlöken tunt. Skala, kärna och gröp ur avokadon, skär den i bitar. Blanda ner tomater, lök, avokado och oliver i risonin.
  3. Servera pestorisonin med grillad lax.

För alla

Gör glutenfri: byt ut risoni (som är en pastasort) mot ris.
Gör laktosfri: peston innehåller en liten mängd laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut peston mot hackad basilika, olivolja och en vitlöksklyfta.
Gör äggfri: pesto innehåller parmesan, som i sin tur kan innehålla lysozym (E1105) som känsliga äggallergiker kan reagera på. Gör i så fall som det står under mjölkproteinfri.

Tips

Blanda resten av peston med matyoghurt till en kall sås och servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner risoni
  • 1/2 dl pesto
  • 250 g körsbärstomater eller en tomat per person
  • 1 liten rödlök
  • 1 avokado
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 4 bitar lax (à ca 150 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2837 kJ / 679 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden