Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med örtstekt halloumi och olivtzatziki

En fräsch och tjusig sallad med en annorlunda tzatziki som förutom gurka och vitlök innehåller oliver och paprika. Tillsammans med den örtstekta halloumin och nybakat bröd kan du servera en komplett, smakfull och underbar sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur gurkan, riv den grovt eller skär den i tärningar. Skär paprikan i bitar och dela ev. oliverna i halvor.
  2. Blanda yoghurten med hackad eller pressad vitlök. Rör ner gurkan, paprikan och oliverna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär osten i knappt 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i örtkryddorna. Stek dem i olivolja.
  4. Servera den örtstekta osten med sallad, olivtzatziki och bröd.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 gurka
  • 1 grillad paprika
  • 20 oliver utan kärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 500 g halloumiost
  • 1 paket djupfrysta provensalska örtkryddor
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2752 kJ / 660 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden