Halloumiburgare med tsatsiki
Den cypriotiska salta osten halloumi är perfekt att grilla eftersom den inte smälter utan bara blir härligt mjuk. Här får den sällskap av fräsch tsatsiki och grillad zucchini. Allt läggs i en frasig bit baguette och blir till en smarrig laktovegetarisk burgare.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
Tsatsiki
10 cm gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl grekisk yoghurt eller matyoghurt
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Burgare
2 pkt halloumi (à 200 g)
1 rödlök
2 tomater
1 zucchini
1 baguette
2 msk olivolja
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2204 KJ / 527 kCal
Fett40 g
Salt4.48 g
Kolhydrater18 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gör nog en hemmagjord guacamole istället.Älskar avokado😋
Maria
2020-08-27Man kan köra med Guacamole istället för tsatsiki, det blir ännu godare (enligt mig).
Per
2014-03-31Kanongott!!!!
Lena
2013-06-22