Den cypriotiska salta osten halloumi är perfekt att grilla eftersom den inte smälter utan bara blir härligt mjuk. Här får den sällskap av fräsch tsatsiki och grillad zucchini. Allt läggs i en frasig bit baguette och blir till en smarrig vegetarisk burgare.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2013
Fri från ägg. Kontrollera brödet för laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd låglaktoshalloumi eller laktosfri salladsost. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiost med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Maria
8/27/2020Gör nog en hemmagjord guacamole istället.Älskar avokado😋
Per
3/31/2014Man kan köra med Guacamole istället för tsatsiki, det blir ännu godare (enligt mig).
Lena
6/22/2013Kanongott!!!!