Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med nektariner, pak choi, avokado och limedressing

Låt nektarinernas sötma möta limens syra i denna superfräscha sommarsallad, där avokado och pak choi också har en given plats. Toppa med nötter, sesamfrön och koriander för en komplett smakupplevelse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skiva nektarinerna.  
  2. Skölj och ansa pak choi. Dela så att den vita nederdelen och det gröna på bladen är separerade. Strimla den vita delen fint. Skär de gröna bladen grovt.  
  3. Skölj, ansa och strimla salladslöken fint. Strimla myntabladen. Pressa saften ur limen och blanda med oljan. 
  4. Hacka nötterna grovt. Rosta nötterna och sesamfröna i en torr stekpanna.
  5. Dela, kärna ur och ta bort skalet på avokadon. Skiva avokadon.
  6. Blanda nektarin, pak choi, salladslök, mynta och limedressing. Vänd försiktigt ner avokadon. Smaksätt med salt och peppar. 
  7. Till servering: Lägg salladen på ett fat. Toppa med nötter, sesamfrö och gärna koriander. 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 nektariner
  • 2 pak choi
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka mynta
  • 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
  • 4 msk olja
  • 1 dl cashewnötter
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 avokador
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • färsk koriander

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1558 kJ / 372 kCal