Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Äppeldessert med Ballerina kanelbulle

Smörstekta äpplen, vaniljfyllning och härligt kakcrisp med smak av kanelbulle gifter sig fint i denna smarriga äppeldessert. Ett superenkelt recept som är en fröjd både för smaken och synen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörstekta äpplen: Skala, kärna ur och hacka äpplena i bitar. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i äppelbitarna och häll sedan i farinsocker och kanel. Stek äpplena tills de blivit mjuka. Låt svalna något.
  2. Vaniljfyllning: Vispa ihop färskost, grädde och florsocker fluffigt. Rör ihop blandningen med kvarg.
  3. Garnering: Hacka kakorna. Varva smörstekta äpplen, vaniljfyllning och kakbitar i glas. Toppa med några blad citronmeliss.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Ballerina.

Ingredienser

Portioner: 4
Smörstekta äpplen
  • 2 äpplen
  • 3 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk kanel
Vaniljfyllning
  • 100 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 dl kvarg med vaniljsmak
Garnering
  • ca 12 st Ballerina kanelbulle
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer