Crispy avocado tacos

72
7
Crispy avocado tacos

Om du inte har provat pankofriterad avokado i tacos är det dags nu! Det mjuka köttet inuti avokadon tillsammans med den frasiga paneringen blir till en ren smaksensation i munnen. Bjud i varma tortillabröd med tomatsalsa, chilimajo, lime och massa koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Crispy avocado tacos

Ingredienser

4 portioner
4 avokador
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l frityrolja
flingsalt

Till servering

små tortillabröd
tomatsalsa
picklad chili
chilimajonnäs
färsk koriander
limeklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix och panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt tortillabröd.

Receptet har uppdaterats februari 2022.

Näringsvärdet är beräknat på avokadon utan serveringsförslag.

 

Gör så här

Tips

Om du inte vill fritera kan du steka den panerade avokadon i rikligt med olja.

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Christina

2022-05-07

Halleluja ni har gjort det ännu en gång. Fy 💩!

Anders

2021-06-18

Ganska menlös smak. Behöver verkligen hottas upp. Tips från frugan...doppa överblivna friterade/stekta avocadobitar i salt och mumsa. Det blev 5 stjärnor...

Catharina

2020-02-01

Frasiga och bra konsistens men lite menlösa i smaken, skulle behöva kryddas upp lite.

Näringsvärde per portion

Energi 2383 KJ / 569 kCal
Fett 36 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 9.5 g
Läs mer om näringsvärden