UNDER 30 MIN | Medel

Crispy avocado tacos

Om du inte har provat pankofriterad avokado i tacos är det dags nu! Det mjuka köttet inuti avokadon tillsammans med den frasiga paneringen blir till en ren smaksensation i munnen. Bjud i varma tortillabröd med tomatsalsa, chilimajo, lime och massa koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna och gröp ur avokado. Skär varje halva i 4 klyftor. Vänd först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.
  2. Fritera på 180˚C eller stek i rikligt med neutral rapsolja tills paneringen är gyllenbrun. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt.
  3. Till servering: Bjud den krispiga avokadon i små tortillabröd med tomatsalsa, chilimajonnäs, färsk koriander och limeklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mix och panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt tortillabröd.

Avokadon är näringsberäknad utan tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 avokado
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • neutral rapsolja
  • flingsalt
Till servering
  • små tortillabröd
  • tomatsalsa
  • majonnäs med chilismak
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2537 kJ / 606 kCal