Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crispy avocado tacos

Om du inte har provat pankofriterad avokado i tacos är det dags nu! Det mjuka köttet inuti avokadon tillsammans med den frasiga paneringen blir till en ren smaksensation i munnen. Bjud i varma tortillabröd med tomatsalsa, chilimajo, lime och massa koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna och gröp ur avokado. Skär varje halva i 4 klyftor. Vänd först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.
  2. Fritera på 180˚C eller stek i rikligt med neutral rapsolja tills paneringen är gyllenbrun. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt.
  3. Till servering: Bjud den krispiga avokadon i små tortillabröd med tomatsalsa, chilimajonnäs, färsk koriander och limeklyftor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera brödet. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mix och panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt tortillabröd.

Avokadon är näringsberäknad utan tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 avokado
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • neutral rapsolja
  • flingsalt
Till servering
  • små tortillabröd
  • tomatsalsa
  • majonnäs med chilismak
  • färsk koriander
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2537 kJ / 606 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept