Crispy avocado tacos
Om du inte har provat pankofriterad avokado i tacos är det dags nu! Det mjuka köttet inuti avokadon tillsammans med den frasiga paneringen blir till en ren smaksensation i munnen. Bjud i varma tortillabröd med tomatsalsa, chilimajo, lime och massa koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022
Ingredienser
4 portioner
4 avokador
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l frityrolja
flingsalt
Till servering
små tortillabröd
tomatsalsa
picklad chili
chilimajonnäs
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på avokadon utan serveringsförslag.
Energi2383 KJ / 569 kCal
Fett36 g
Salt1.3 g
Kolhydrater48 g
Protein9.5 g
Kommentarer
Halleluja ni har gjort det ännu en gång. Fy 💩!
Christina
2022-05-07Ganska menlös smak. Behöver verkligen hottas upp. Tips från frugan...doppa överblivna friterade/stekta avocadobitar i salt och mumsa. Det blev 5 stjärnor...
Anders
2021-06-18Frasiga och bra konsistens men lite menlösa i smaken, skulle behöva kryddas upp lite.
Catharina
2020-02-01