Avokadopizza med chili
Avokadotoasten får passa sig – här kommer en seriös utmanare! Bottnen på den här supersnabba avokadopizzan består av tortillabröd. Grädda bröden med färskost och mozzarella. Toppa sedan med avokado, chiliflakes, olivolja, flingsalt och pepprig ruccola.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
2 portioner
50 g naturell färskost (av cream cheese-typ)
2 medelstora tortillabröd
125 g mozzarella
2 mogna avokador
2 dl rucola
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt
ca 1 msk crema di balsamico
ca 1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3043 KJ / 728 kCal
Fett52 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein22 g
Kommentarer
Så himla god, och enkel att göra
Elisabeth
2023-04-27Gott! Jag strödde på lite Persillade som gav lite extra smak. Och hade dessutom bara mjukost med pepparrot hemma. Funkade bra! Lisa
Elisabeth
2022-01-24Fantastiskt god! Chiliflakes och flingsaltet gifter sig verkligen med avokadon. Rekommenderas
Amanda
2021-09-28