Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadopizza med chili

Avokadotoasten får passa sig – här kommer en seriös utmanare! Bottnen på den här supersnabba avokadopizzan består av tortillabröd. Grädda bröden med färskost och mozzarella. Toppa sedan med avokado, chiliflakes, olivolja, flingsalt och pepprig rucola.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bred färskosten på tortillabröden. Bryt mozzarellan i bitar och strö över. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills osten får lite färg. 
  3. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skiva avokadoköttet tunt och fördela över pizzorna. Strö över rucola, chiliflakes och flingsalt. Ringla över crema di balsamico och olja.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mozzarella. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och ersätt mozzarella med tofu. Kontrollera innehållet i brödet.

Tips

Byt ut ruccola mot 1/2 ask smörgåskrasse (för 2 pizzor).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 50 g färskost (av cream cheese-typ)
  • 2 medelstora tortillabröd
  • 125 g mozzarella
  • 2 mogna avokador
  • 2 dl ruccola
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • ca 1 msk crema di balsamico
  • ca 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3043 kJ / 728 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept