Paprikaslungad pasta med mozzarella och prosciutto cotto

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Paprikaslungad pasta med mozzarella och prosciutto cotto

En snabblagad rätt gjord på pasta, vita bönor, tomater, basilika för att inte nämna prosciutto. Paprikapeston är det som binder ihop hela rätten och gör den så där härligt krämig. Laga, ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022

Paprikaslungad pasta med mozzarella och prosciutto cotto

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna penne)
1   förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
250 g  miniplommontomater
1/2   citron (skal och saft)
1   kruka basilika
1   förp paprikapesto (à 130 g)
250 g  minimozzarella
2   förp prosciutto cotto (à 120 g)
65 g  rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.  
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostar mot mjölkproteinfria ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3176 KJ / 759 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Paprikaspread med vita bönor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Morotspasta med vitlöksstekt svamp och basilika
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fyllda paprikor med sauce verte
Betyg 3 av 5.
96 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad mozzarella med tomatsallad
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Minipizzor med rostad paprika och pesto
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga