Paprikaslungad pasta med mozzarella och prosciutto cotto
En snabblagad rätt gjord på pasta, vita bönor, tomater, basilika för att inte nämna prosciutto. Paprikapeston är det som binder ihop hela rätten och gör den så där härligt krämig. Laga, ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
250 g miniplommontomater
1/2 citron (skal och saft)
1 kruka basilika
1 förp paprikapesto (à 130 g)
250 g minimozzarella
2 förp prosciutto cotto (à 120 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3176 KJ / 759 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer