Sallad med gryn och rostade rotfrukter

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Sallad med gryn och rostade rotfrukter

Denna mättande sallad med gryn och rostade rotfrukter tillagar du på under 45 minuter. Salladens ingredienser är bland annat couscous, sötpotatis, blåbär, granatäpple och rotselleri. Rotfrukterna ska serveras varma och salladen kall eller ljummen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Sallad med gryn och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
3 dl  bulgur eller couscous (gärna fullkorn)
2   sötpotatis (à ca 450 g)
2   palsternackor (à ca 200 g)
2   morötter (à ca 150 g)
1   bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 250 g)
1 tsk  salt
2   salladslökar
1   granatäpple
1 dl  bär (blåbär, körsbär)
2 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  olivolja
salt
peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2095 KJ / 501 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Couscoussallad med kyckling, sötpotatis och tahiniyoghurt
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sötpotatis
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad sötpotatis med getost och mynta
Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous med fänkål och dill
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad sötpotatis
Betyg 4.5 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk vegogryta med couscous
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga