Sallad med gryn och rostade rotfrukter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med gryn och rostade rotfrukter

Denna mättande sallad med gryn och rostade rotfrukter tillagar du på under 45 minuter. Salladens ingredienser är bland annat couscous, sötpotatis, blåbär, granatäpple och rotselleri. Rotfrukterna ska serveras varma och salladen kall eller ljummen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous, bulgur eller quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Skala potatis och rotfrukter, skär i grova bitar, potatisbitarna något större än rotfrukterna. Lägg i en långpanna och ringla olivolja över. Salta.
  3. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Rör om då och då. Sötpotatis bränner lätt fast. Skär salladslöken i strimlor. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Blanda de kokta grynen med bärmix, granatäpple, lök, citronsaft, olivolja och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg de rostade rotfrukterna på en tallrik och lägg på grynsalladen. Rotfrukterna ska vara varma och salladen kall/ljummen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous (bulgur eller quina)
  • 2 sötpotatis (à ca 450 g)
  • 2 palsternackor (à ca 200 g)
  • 2 morötter (à ca 150 g)
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 250 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 salladslökar
  • 1 granatäpple
  • 1 dl bär (blåbär, körsbär)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2095 kJ / 501 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept