Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
3
Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.

Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4   gyllene persikor
2   hjärtsalladshuvuden
1   kruka gräslök
2 msk  balsamvinäger
4 msk  olivolja
salt
svartpeppar
70 g  pinjenötter
1 dl  hyvlad parmesan
1   kruka basilika

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Gör så här

Tips

Servera gärna till grillad kyckling.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt, snabbt och gott. Mycket uppskattat. Jag lägger till couscous så salladen blir matigare. Passar till kött, kyckling eller grillad lax.

Birgitta

2022-07-01

Tyckte att det passade ihop sådär. Ett tips är att skala persikorna innan då skalet blir lite strävt på grillen. Skulle också byta ut parmesanosten mot någon krämigare ost, typ feta eller mozarella.

Catharina

2021-07-18

Jättegott! Tog nektariner istället

Ewa carin

2021-06-26

Näringsvärde per portion

Energi1473 KJ / 352 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med brynt smör och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad persika
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med getost och rosmarinstekt persika
Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga