Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan
Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.
Ingredienser
4 portioner
4 gyllene persikor
2 hjärtsalladshuvuden
1 kruka gräslök
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
70 g pinjenötter
1 dl hyvlad parmesan
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1473 KJ / 352 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Kommentarer
Enkelt, snabbt och gott. Mycket uppskattat. Jag lägger till couscous så salladen blir matigare. Passar till kött, kyckling eller grillad lax.
Birgitta
2022-07-01Tyckte att det passade ihop sådär. Ett tips är att skala persikorna innan då skalet blir lite strävt på grillen. Skulle också byta ut parmesanosten mot någon krämigare ost, typ feta eller mozarella.
Catharina
2021-07-18Jättegott! Tog nektariner istället
Ewa carin
2021-06-26