Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur persikorna.
  2. Ansa och dela salladen på längden.
  3. Skär gräslöken fint. Blanda gräslöken med vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  5. Hyvla parmesanosten. Plocka basilikabladen.
  6. Grilla persikorna och salladen ca 5 minuter, vänd dem då och då. 
  7. Lägg persikor och sallad på ett fat. Ringla på dressingen. Toppa med parmesan, pinjenötter och basilikablad och servera.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Tips

Servera gärna till grillad kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gyllene persikor
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 70 g pinjenötter
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1473 kJ / 352 kCal

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer