Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

3
0
Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.

Skriv ut
Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4
gyllene persikor
2
hjärtsalladshuvuden
1
kruka gräslök
2 msk
balsamvinäger
4 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
70 g
pinjenötter
1 dl
hyvlad parmesanost
1
kruka basilika

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Gör så här

Tips

Servera gärna till grillad kyckling.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1473 KJ / 352 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept