Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

10
3
Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.

Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 gyllene persikor
2 hjärtsalladshuvuden
1 kruka gräslök
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
70 g pinjenötter
1 dl hyvlad parmesan
1 kruka basilika

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Gör så här

Tips

Servera gärna till grillad kyckling.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Birgitta

2022-07-01

Enkelt, snabbt och gott. Mycket uppskattat. Jag lägger till couscous så salladen blir matigare. Passar till kött, kyckling eller grillad lax.

Catharina

2021-07-18

Tyckte att det passade ihop sådär. Ett tips är att skala persikorna innan då skalet blir lite strävt på grillen. Skulle också byta ut parmesanosten mot någon krämigare ost, typ feta eller mozarella.

Ewa carin

2021-06-26

Jättegott! Tog nektariner istället

Näringsvärde per portion

Energi 1473 KJ / 352 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden