Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).
Vill du lära dig mer om stenfrukter?
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt, snabbt och gott. Mycket uppskattat. Jag lägger till couscous så salladen blir matigare. Passar till kött, kyckling eller grillad lax.
Birgitta
2022-07-01Tyckte att det passade ihop sådär. Ett tips är att skala persikorna innan då skalet blir lite strävt på grillen. Skulle också byta ut parmesanosten mot någon krämigare ost, typ feta eller mozarella.
Catharina
2021-07-18Jättegott! Tog nektariner istället
Ewa carin
2021-06-26