Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

1
0
Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Att grilla desserten är ett genidrag! Detta dessertrecept bjuder på somriga smaker där grillade persikor serveras med kardemummakryddad vispgrädde och honungsglaserade nötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl
blandade skalade nötter (t ex pistagenötter, pinjenötter och mandlar)
3 msk
flytande honung
1
citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
4
persikor
1/2 msk
olja
1/2 tsk
hela kardemummakärnor
2 dl
vispgrädde (40 %)
-
citronmeliss

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1933 KJ / 462 kCal
Fett 34 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 30 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept