Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

2
1
Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Att grilla desserten är ett genidrag! Detta dessertrecept bjuder på somriga smaker där grillade persikor serveras med kardemummakryddad vispgrädde och honungsglaserade nötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl
blandade skalade nötter (t ex pistagenötter, pinjenötter och mandlar)
3 msk
flytande honung
1
citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
4
persikor
1/2 msk
olja
1/2 tsk
hela kardemummakärnor
2 dl
vispgrädde (40 %)
-
citronmeliss

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Veronica

2021-07-25

Kanske inte något jag skulle göra igen men bra efterrätt för den som undviker gluten och socker (men som är ok med honung). Är bra att hacka nötterna, inte koka karamellen för tjock och ersätta en del av citronsaften med vatten. Skulle även överväga att pensla persikorna med honung mot slutet.

Näringsvärde per portion

Energi 1933 KJ / 462 kCal
Fett 34 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 30 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept