Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter
Att grilla desserten är ett genidrag! Detta dessertrecept bjuder på somriga smaker där grillade persikor serveras med kardemummakryddad vispgrädde och honungsglaserade nötter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl blandade skalade nötter (t ex pistagenötter, pinjenötter och mandlar)
3 msk flytande honung
1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
4 persikor
1/2 msk olja
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vispgrädde (40 %)
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett34 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30 g
Protein7 g
Kommentar
Kanske inte något jag skulle göra igen men bra efterrätt för den som undviker gluten och socker (men som är ok med honung). Är bra att hacka nötterna, inte koka karamellen för tjock och ersätta en del av citronsaften med vatten. Skulle även överväga att pensla persikorna med honung mot slutet.
Veronica
2021-07-25