Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Att grilla desserten är ett genidrag! Detta dessertrecept bjuder på somriga smaker där grillade persikor serveras med kardemummakryddad vispgrädde och honungsglaserade nötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta nötterna i en kastrull. Rör ner honung och citronsaft och låt sjuda till en simmig karamell.
  2. Dela persikorna och kärna ur dem. Pensla med oljan och grilla dem på indirekt värme eller stek i stekpanna på båda sidor ca 10 minuter.
  3. Mortla kardemumman. Vispa grädden med kardemumman. 
  4. Servera persikorna med nötter och grädde och gärna lite citronmeliss.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl blandade skalade nötter (t ex pistagenötter, pinjenötter och mandlar)
  • 3 msk flytande honung
  • 1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
  • 4 persikor
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • 2 dl vispgrädde (40 %)
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1933 kJ / 462 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer