Sallad med getost och rosmarinstekt persika
![Sallad med getost och rosmarinstekt persika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139910/cf_259/sallad_med_getost_och_rosmarinstekt_persika.jpg)
Söt rosmarindoftande persika tillsammans med amper getost är en förtjusande smakkombination i den här somriga salladen. En spännande sallad där persikoklyftor hastigt steks i olivolja som sedan blir basen för en frisk citrondressing tillagad i pannan.
![Sallad med getost och rosmarinstekt persika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139910/cf_259/sallad_med_getost_och_rosmarinstekt_persika.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 isbergssallad
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk citronsaft)
3 persikor
1 morot
2 plommontomater
ca 200 g getost
2 msk pinjenötter
2 tsk olivolja
1 kvist rosmarin
2 tsk råsocker
2 msk vatten
För alla
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1278 KJ / 306 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater17 g
Protein13 g
Kommentar
Jättegott! Hoppade över krånglet med vattnet. Rev citronsaft direkt över persikorna i stekpannan, blev fräscht och gott.
Helene
2018-07-29