UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med getost och rosmarinstekt persika

Söt rosmarindoftande persika tillsammans med amper getost är en förtjusande smakkombination i den här somriga salladen. En spännande sallad där persikoklyftor hastigt steks i olivolja som sedan blir basen för en frisk citrondressing tillagad i pannan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla salladen tunt och lägg i en bunke. Fyll på med kallt vatten och ställ in i kylskåp.
  2. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Dela, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skala och riv moroten grovt. Skär tomaterna i klyftor. Smula getosten.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme, häll upp på en tallrik och låt svalna.
  4. Stek persikorna och rosmarinen hastigt i olivoljan i en het stekpanna. Dra av från värmen och tillsätt socker, vatten, citronsaft- och skal och rör om försiktigt.
  5. Sila av vattnet från salladen och låt den rinna av ordentligt. Lägg den på ett serveringsfat. Fördela morot och tomat ovanpå. Lägg på persikorna och ringla över dressingen från stekpannan. Toppa med getost och pinjenötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 isbergssallad
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk citronsaft)
  • 3 persikor
  • 1 morot
  • 2 plommontomater
  • ca 200 g getost
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 tsk olivolja
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 1278 kJ / 306 kCal