Sallad med getost och rosmarinstekt persika

Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
1
Sallad med getost och rosmarinstekt persika

Söt rosmarindoftande persika tillsammans med amper getost är en förtjusande smakkombination i den här somriga salladen. En spännande sallad där persikoklyftor hastigt steks i olivolja som sedan blir basen för en frisk citrondressing tillagad i pannan.

Sallad med getost och rosmarinstekt persika

Ingredienser

4 portioner
1   isbergssallad
1/2   citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk citronsaft)
3   persikor
1   morot
2   plommontomater
ca 200 g  getost
2 msk  pinjenötter
2 tsk  olivolja
1   kvist rosmarin
2 tsk  råsocker
2 msk  vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Hoppade över krånglet med vattnet. Rev citronsaft direkt över persikorna i stekpannan, blev fräscht och gott.

Helene

2018-07-29

Näringsvärde per portion

Energi1278 KJ / 306 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater17 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Grillade nektariner och persikor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pizza med persika och getost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Somrig pastasallad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga