Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med getost och rosmarinstekt persika

Söt rosmarindoftande persika tillsammans med amper getost är en förtjusande smakkombination i den här somriga salladen. En spännande sallad där persikoklyftor hastigt steks i olivolja som sedan blir basen för en frisk citrondressing tillagad i pannan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla salladen tunt och lägg i en bunke. Fyll på med kallt vatten och ställ in i kylskåp.
  2. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Dela, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skala och riv moroten grovt. Skär tomaterna i klyftor. Smula getosten.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme, häll upp på en tallrik och låt svalna.
  4. Stek persikorna och rosmarinen hastigt i olivoljan i en het stekpanna. Dra av från värmen och tillsätt socker, vatten, citronsaft- och skal och rör om försiktigt.
  5. Sila av vattnet från salladen och låt den rinna av ordentligt. Lägg den på ett serveringsfat. Fördela morot och tomat ovanpå. Lägg på persikorna och ringla över dressingen från stekpannan. Toppa med getost och pinjenötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 isbergssallad
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk citronsaft)
  • 3 persikor
  • 1 morot
  • 2 plommontomater
  • ca 200 g getost
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 tsk olivolja
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1278 kJ / 306 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept