Sallad med getost och rosmarinstekt persika
Söt rosmarindoftande persika tillsammans med amper getost är en förtjusande smakkombination i den här somriga salladen. En spännande sallad där persikoklyftor hastigt steks i olivolja som sedan blir basen för en frisk citrondressing tillagad i pannan.
Ingredienser
4 portioner
1 isbergssallad
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk citronsaft)
3 persikor
1 morot
2 plommontomater
ca 200 g getost
2 msk pinjenötter
2 tsk olivolja
1 kvist rosmarin
2 tsk råsocker
2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1278 KJ / 306 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater17 g
Protein13 g
Kommentar
Jättegott! Hoppade över krånglet med vattnet. Rev citronsaft direkt över persikorna i stekpannan, blev fräscht och gott.
Helene
2018-07-29