Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter

6
0
Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter

En fantastisk somrig dessert som dessutom tillagas på grillen! Sötman i persikorna och honungen möter syran i balsamvinägern och toppas med pinjenötter och kvistar av rosmarin. Servera denna ljuvliga dessert med riktigt goda dessertostar.

Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
1/2 kruka rosmarin
4 persikor (eller nektariner)
1 msk olja
2 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 dl pinjenötter
grillfolie

Till servering

dessertost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färsk/dessertost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfritt ostalternativt.

Gör så här

Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1862 KJ / 446 kCal
Fett 34 g
Salt 57 g
Kolhydrater 22 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden