Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter

En fantastisk somrig dessert som dessutom tillagas på grillen! Sötman i persikorna och honungen möter syran i balsamvinägern och toppas med pinjenötter och kvistar av rosmarin. Servera denna ljuvliga dessert med riktigt goda dessertostar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner.

  1. Plocka av rosmarinen i små kvistar
  2. Dela frukterna och ta ur kärnorna. Vik ett dubbelt folieark stort nog till 8 frukthalvor.
  3. Pensla frukterna med oljan och lägg dem med snittytan nedåt på foliearket. Grilla och låt dem få en fin färg. Vänd och ringla över honung och balsamvinäger, strö på rosmarin och pinjenötter. Fortsätt att grilla dem under lock ca 5 minuter. 
  4. Ta av locket och vänd frukten så att snittytan ligger nedåt. Grilla ytterligare någon minut.
  5. Till servering: Servera frukten med dessertost.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färsk/dessertost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfritt ostalternativt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 4 persikor (eller nektariner)
  • 1 msk olja
  • 2 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl pinjenötter
  • grillfolie
Till servering
  • dessertost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1862 kJ / 446 kCal