UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad persika

Grillad persika är något som gör sig helt rätt på grillgallret. Den kan ätas som efterrätt tillsammans med grädde, glass eller mascarpone men kan även användas som del i en sallad där smakerna blandas härligt ihop med till exempel fetaost och bacon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur persikorna.
  2. Låt smöret smälta ihop med sockret i en kastrull. 
  3. Pensla snittytorna med matfettsblandningen.
  4. Grilla dem med snittytan mot grillgallret tills de får fin färg.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 persikor eller nektariner
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk råsocker eller honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 298 kJ / 71 kCal