Caprese med mozzarella, persika och melon

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
2
Caprese med mozzarella, persika och melon

Låt mozzarella spela huvudrollen i denna ljuvliga förrätt som tar med smaklökarna på en resa till soliga Italien. Söt melon och persika varvas med krämig mozzarella och toppas med rostade pinjenötter och en sötsyrlig dressing i denna capresesallad.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Caprese med mozzarella, persika och melon

Ingredienser

4 portioner
2 mogna persikor
1/4 cantaloupemelon (1/4 motsvarar ca 200 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk pinjenötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 msk olivolja
1 kruka basilika
⅓ tsk flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod!

Axel

2024-07-16

Supergod! Jag hade inte honung så hade i socker men då blev dressingen för söt. För att kompensera hade jag i lime. Det blev super!

Hanna

2024-07-14

Näringsvärde per portion

Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Melonad med persika
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med getost och rosmarinstekt persika
Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad melon med burrata och lufttorkad skinka
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frukt med vaniljdipp
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga