Caprese med mozzarella, persika och melon
Låt mozzarella spela huvudrollen i denna ljuvliga förrätt som tar med smaklökarna på en resa till soliga Italien. Söt melon och persika varvas med krämig mozzarella och toppas med rostade pinjenötter och en sötsyrlig dressing i denna capresesallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 mogna persikor
1/4 cantaloupemelon (1/4 motsvarar ca 200 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk pinjenötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 msk olivolja
1 kruka basilika
⅓ tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein12 g
Kommentarer
Jättegod!
Axel
2024-07-16Supergod! Jag hade inte honung så hade i socker men då blev dressingen för söt. För att kompensera hade jag i lime. Det blev super!
Hanna
2024-07-14