Caprese med mozzarella, persika och melon

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
2
Caprese med mozzarella, persika och melon

Låt mozzarella spela huvudrollen i denna ljuvliga förrätt som tar med smaklökarna på en resa till soliga Italien. Söt melon och persika varvas med krämig mozzarella och toppas med rostade pinjenötter och en sötsyrlig dressing i denna capresesallad.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Caprese med mozzarella, persika och melon

Ingredienser

4 portioner
2   mogna persikor
1/4   cantaloupemelon (1/4 motsvarar ca 200 g)
2 förp  mozzarella (à 125 g)
2 msk  pinjenötter
1 msk  äppelcidervinäger
1 msk  honung
1/2 tsk  nymald svartpeppar
2 msk  olivolja
1 kruka  basilika
⅓ tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod!

Axel

2024-07-16

Supergod! Jag hade inte honung så hade i socker men då blev dressingen för söt. För att kompensera hade jag i lime. Det blev super!

Hanna

2024-07-14

Näringsvärde per portion

Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Melonad med persika
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt med vaniljdipp
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Melongazpacho
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga