Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Med sitt fasta fruktkött är den gyllene persikan perfekt i matlagning, inte minst på grillgallret. I den här somriga salladen uppstår ett magiskt möte med sältan från spröda parmesanflingor och rostade pinjenötter.

Sallad med grillade persikor, hjärtsallad och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 gyllene persikor
2 hjärtsalladshuvuden
1 kruka gräslök
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
70 g pinjenötter
1 dl hyvlad parmesan
1 kruka basilika

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Enkelt, snabbt och gott. Mycket uppskattat. Jag lägger till couscous så salladen blir matigare. Passar till kött, kyckling eller grillad lax.

    Birgitta

  • Tyckte att det passade ihop sådär. Ett tips är att skala persikorna innan då skalet blir lite strävt på grillen. Skulle också byta ut parmesanosten mot någon krämigare ost, typ feta eller mozarella.

    Catharina

  • Jättegott! Tog nektariner istället

    Ewa carin

Näringsvärde per portion

Energi1473 KJ / 352 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Grillad persika
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad