Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad persika med bacon och tallsalt

Den som vill uppleva en ny gastronomisk värld ska definitivt testa denna rätt med grillad persika, bacon och tallsalt. Sältan från tallsaltet och baconen skapar en härlig kontrast mot den varma persikan och den söta, iskalla glassen. En oväntat bra kombo helt enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj tallbarren, torka noga och lägg tillsammans med saltet i ett smalt kärl med höga kanter eller matberedare. Mixa ihop med stavmixer eller matberedare tills inga stora bitar av tall finns kvar. Häll ut på en plåt och låt torka, gärna över natten. Mixa sedan saltet igen så att det blir finkornigt.
  2. Hetta upp en grillpanna på hög värme. Dela persikorna i halvor och kärna ur. Lägg med den skurna sidan nedåt i grillpannan och grilla tills tydliga förkolnade sträck uppstår. Tanken är inte att persikan ska bli genomvarm.
  3. Skär baconet i små bitar och fräs det i torr panna tills det blir krispigt.
  4. Servera en grillad persikohalva med bacon och vaniljglass och strö över tallsaltet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl fint salt
  • 2 persikor
  • 75 g bacon
  • 1 pkt vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1411 kJ / 336 kCal