Parmesanpanerad aubergineburgare

Betyg 3.1 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Parmesanpanerad aubergineburgare

En grönsaksburgare i sitt esse. Här paneras aubergineskivor i parmesan för att få en gyllenbrun och frasig yta. Såsen som fått smak av soltorkade tomater och färsk persilja blandat med smetana, är ett utsökt komplement ihop med övriga ingredienser. Ta en tugga och förförs av alla smaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Parmesanpanerad aubergineburgare

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Auberginebugare

1 aubergine (ca 300 g)
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
100 g parmesan eller annan lagrad hårdost
3 msk olivolja

Tillbehör

1/2 rödlök
4 soltorkade tomater
1/2 kruka persilja
1 dl smetana, créme fraiche eller matlagningsyoghurt
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
4 hamburgerbröd

Gör så här

00:25:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Supergott! Kommer vi laga fler gånger.

    Martina

  • Det var väldigt gott!

    Birgitta

  • Fantastiskt gott!

    Frida

Näringsvärde per portion

Energi3423 KJ / 812 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater88 g
Protein26 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Hamburgare med tomatdressing
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad