Krämig kalkonpasta med solrosskott

4
0
Krämig kalkonpasta med solrosskott

Imponera med en himmelsk kalkonpasta med krispiga solrosskott. Den krämiga såsen får en god smak av rödlök och senapscrème fraiche som lirar perfekt med den stekta kalkonfilén. Toppa rätten med soltorkade tomater som ger ett friskt tillskott med sin intensiva smak.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Krämig kalkonpasta med solrosskott

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna lumaconi)
1
rödlök
ca 300 g
kalkonfilé
1 msk
smör
-
salt och peppar
2 dl
crème fraiche
1 msk
senap
60 g
strimlade soltorkade tomater
1/2
ask solrosskott (à 100 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med senap. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med senap. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 616 kCal
Fett 28 g
Salt 1.37 g
Kolhydrater 51 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept