Krämig kalkonpasta med solrosskott
Imponera med en himmelsk kalkonpasta med krispiga solrosskott. Den krämiga såsen får en god smak av rödlök och senapscrème fraiche som lirar perfekt med den stekta kalkonfilén. Toppa rätten med soltorkade tomater som ger ett friskt tillskott med sin intensiva smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
ca 300 g kalkonfilé
1 msk smör
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1 msk senap
60 g strimlade soltorkade tomater
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett28 g
Salt1.37 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer