Krämig kalkonpasta med solrosskott

4
0
Krämig kalkonpasta med solrosskott

Imponera med en himmelsk kalkonpasta med krispiga solrosskott. Den krämiga såsen får en god smak av rödlök och senapscrème fraiche som lirar perfekt med den stekta kalkonfilén. Toppa rätten med soltorkade tomater som ger ett friskt tillskott med sin intensiva smak.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Krämig kalkonpasta med solrosskott

Ingredienser

2 portioner
2 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
ca 300 g kalkonfilé
1 msk smör
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 msk senap
60 g strimlade soltorkade tomater
1/2 ask solrosskott (à 100 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med senap. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med senap. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 616 kCal
Fett 28 g
Salt 1.37 g
Kolhydrater 51 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden