Krämig kalkonpasta med solrosskott
![Krämig kalkonpasta med solrosskott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142489/cf_259/kramig_kalkonpasta_med_solrosskott.jpg)
Imponera med en himmelsk kalkonpasta med krispiga solrosskott. Den krämiga såsen får en god smak av rödlök och senapscrème fraiche som lirar perfekt med den stekta kalkonfilén. Toppa rätten med soltorkade tomater som ger ett friskt tillskott med sin intensiva smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
![Krämig kalkonpasta med solrosskott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142489/cf_259/kramig_kalkonpasta_med_solrosskott.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
ca 300 g kalkonfilé
1 msk smör
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 msk senap
60 g strimlade soltorkade tomater
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med senap. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med senap. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med senap. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med senap. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett28 g
Salt1.37 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer