Avokadosallad med sidfläsk och tomatröra
En enkel och god sallad med bland annat krämig avokado och krispiga sockerbönor. En matig röra av soltorkad tomat och cottage cheese gör salladen extra mättande. Sidfläsket på toppen ger mycket smak och ett härligt crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g rimmat sidfläsk i bit
1 msk smör
2 askar sockerbönor (à 150 g)
1 knippe salladslök (à 125 g)
3 avokador
1/2 lime
ca 100 g cosmopolitan- eller romansallad
1 påse rucola (à 65 g)
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Tomatröra
1 burk soltorkad tomat (à 200 g)
2 msk färskpressad limejuice
1 dl cottage cheese
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör och cottage cheese mot laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt cottage cheese med t ex tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer