Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadosallad med sidfläsk och tomatröra

En enkel och god sallad med bland annat krämig avokado och krispiga sockerbönor. En matig röra av soltorkad tomat och cottage cheese gör salladen extra mättande. Sidfläsket på toppen ger mycket smak och ett härligt crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med röran. Häll av och finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda med limejuice och cottage cheese.
  2. Skär sidfläsket i tunna skivor. Stek det knaprigt i smör i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Strimla sockerbönor och sallads lök. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i skivor. Pressa över lite limejuice. Bryt salladen i grova bitar.
  4. Blanda sockerbönor, salladslök, avokado, sallad, rucola och solrosskott.
  5. Varva sallad och tomatröra i en skål eller på ett serveringsfat. Toppa med sidfläsket. Strö över flingsalt och mal över lite peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör och cottage cheese mot laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt cottage cheese med t ex tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rimmat sidfläsk i bit
  • 1 msk smör
  • 2 askar sockerbönor (à 150 g)
  • 1 knippe salladslök (à 125 g)
  • 3 avokador
  • 1/2 lime
  • ca 100 g cosmopolitan- eller romansallad
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 1/2 ask solrosskott (à 100 g)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Tomatröra
  • 1 burk soltorkad tomat (à 200 g)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl cottage cheese
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?