Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med chèvregratinerad paraguyos med chilihonung och hasselnötter

Paraguayos må vara platta i sin form, men de är allt annat än platta när det kommer till smaken som är godisliknande. Dessutom smälter den i munnen. Så varför inte fortsätta med att smälta chèvreost på och gå till bords med smakkompisarna honung, chili och hasselnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva osten i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Skölj och torka av persikorna. Lägg frukten i en ugnsform. Fördela osten över frukten. Sätt formen i övre delen av ugnen ca 10 minuter.
  4. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda chilin med honungen. 
  5. Hacka nötterna grovt. Ansa och lossa salladsbladen från varandra.
  6. Blanda vinäger och olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  7. Lägg salladsbladen på ett fat. Ringla över dressingen. Lägg på de gratinerade persikorna, ringla över chilihonung och toppa med hasselnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Ingredienser

Portioner: 4
  • 170 g chèvre
  • 500 g plattrunda persikor (paraguyos)
  • 1 röd chili
  • 4 msk honung
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1977 kJ / 472 kCal