Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt

5
0
Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt

Saftig rostbiff på lamm i fint sällskap med brysselkål i ajvar relish. Till det serveras en syrlig yoghurt med nötig smak av rostade mandelspån. Rostad potatis är gott till.

Skriv ut
Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rostbiff

ca 600 g
lammrostbiff
-
salt och svartpeppar
2 tsk
hackad färsk eller torkad timjan
2 msk
smör

Mandelyoghurt

1 dl
rostade mandelspån
2 dl
matlagningsyoghurt

Vitlöksstekt brysselkål

500 g
färsk brysselkål
2
vitlöksklyftor
4 msk
olivolja
1 dl
ajvar relish

Till servering

150 g
fetaost
1
romansallad
-
potatis

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, laktosfri matlagningsyoghurt och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut matlagningsyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3535 KJ / 846 kCal
Fett 47.4 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 46.9 g
Protein 52.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept