Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt

Saftig rostbiff på lamm i fint sällskap med brysselkål i ajvar relish. Till det serveras en syrlig yoghurt med nötig smak av rostade mandelspån. Rostad potatis är gott till.

Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rostbiff

ca 600 g  lammrostbiff
salt
svartpeppar
2 tsk  hackad färsk eller torkad timjan
2 msk  smör

Mandelyoghurt

1 dl  rostade mandelspån
2 dl  matlagningsyoghurt

Vitlöksstekt brysselkål

500 g  färsk brysselkål
2   vitlöksklyftor
4 msk  olivolja
1 dl  ajvar relish

Till servering

150 g  fetaost
1   romansallad
potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3535 KJ / 846 kCal
Fett47.4 g
Salt1.8 g
Kolhydrater46.9 g
Protein52.1 g

Testa liknande recept

Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Auberginepasta med rostbiff
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med brysselkål och pestodressing
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga