Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt
Saftig rostbiff på lamm i fint sällskap med brysselkål i ajvar relish. Till det serveras en syrlig yoghurt med nötig smak av rostade mandelspån. Rostad potatis är gott till.
Ingredienser
4 portioner
Rostbiff
ca 600 g lammrostbiff
salt och svartpeppar
2 tsk hackad färsk eller torkad timjan
2 msk smör
Mandelyoghurt
1 dl rostade mandelspån
2 dl matlagningsyoghurt
Vitlöksstekt brysselkål
500 g färsk brysselkål
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl ajvar relish
Till servering
150 g fetaost
1 romansallad
potatis
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, laktosfri matlagningsyoghurt och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut matlagningsyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3535 KJ / 846 kCal
Fett47.4 g
Salt1.8 g
Kolhydrater46.9 g
Protein52.1 g
Kommentarer