Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt

Saftig rostbiff på lamm i fint sällskap med brysselkål i ajvar relish. Till det serveras en syrlig yoghurt med nötig smak av rostade mandelspån. Rostad potatis är gott till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Rostbiff: Gnid in rostbiffen med salt, nymald peppar och timjan. Bryn den i smöret i en stekpanna. Lägg rostbiffen i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 60°C. Linda in köttet i fuktigt smörpapper och låt det vila.
  3. Mandelyoghurt: Blanda mandeln med yoghurt och smaksätt med salt och nymald peppar.
  4. Vitlöksstekt brysselkål: Ansa och dela brysselkålen i 4 klyftor. Skala och hacka vitlöken. Stek kålen i olivoljan 4-5 minuter i en stekpanna. Smaksätt med salt och nymald peppar. Tillsätt vitlöken de sista minuterna av kålens stektid. Vänd till sist ner ajvar relish i kålen.
  5. Till servering: Smula fetaosten. Ansa och skär salladen i grova bitar.
  6. Lägg salladen på ett fat, därefter brysselkålen och skivat lamm. Toppa med fetaosten.
  7. Servera med mandelyoghurt och rostad potatis.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, laktosfri matlagningsyoghurt och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut matlagningsyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Tips

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostbiff
  • ca 600 g lammrostbiff
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk hackad färsk eller torkad timjan
  • 2 msk smör
Mandelyoghurt
  • 1 dl rostade mandelspån
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Vitlöksstekt brysselkål
  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl ajvar relish
Till servering
  • 150 g fetaost
  • 1 romansallad
  • potatis
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3535 kJ / 846 kCal