Lamm och vitlöksstekt brysselkål med rostad mandelyoghurt
Saftig rostbiff på lamm i fint sällskap med brysselkål i ajvar relish. Till det serveras en syrlig yoghurt med nötig smak av rostade mandelspån. Rostad potatis är gott till.
Ingredienser
4 portioner
Rostbiff
ca 600 g lammrostbiff
salt
svartpeppar
2 tsk hackad färsk eller torkad timjan
2 msk smör
Mandelyoghurt
1 dl rostade mandelspån
2 dl matlagningsyoghurt
Vitlöksstekt brysselkål
500 g färsk brysselkål
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl ajvar relish
Till servering
150 g fetaost
1 romansallad
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3535 KJ / 846 kCal
Fett47.4 g
Salt1.8 g
Kolhydrater46.9 g
Protein52.1 g
Kommentarer