Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kejsargryta med kassler

Kejsargryta med kassler är ett enkelt och välsmakande recept som passar perfekt till vardagsmiddagen eftersom grytan har kort tillagningstid. Kejsargrytan får sin goda smak av kassler, lagerblad, brysselkål och serveras med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kassler. Fräs köttet i en låg vid panna i några minuter.
  2. Tillsätt gröna bönor, de behöver inte tinas före om frysta används, och brysselkål.
  3. Fyll på med vita avsköljda bönor.
  4. Krydda med vitpepparkorn, lagerblad och häll på köttbuljong.
  5. Låt koka i ca 5 minuter.
  6. Garnera med bladpersilja.
  7. Servera med grovt lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kassler
  • 1 paket gröna bönor (à 300 g)
  • ca 300 g brysselkål
  • 1 burk vita avsköljda bönor
  • 7 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 dl köttbuljong (av tärning)
  • bladpersilja
Till servering
  • grovt lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer