Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

En snygg auberginerätt som pryder buffébordet. Stekta aubergineskivor på en salladsbädd toppas med mild basilikaost och knapriga nötter. Salladen passar också utmärkt som tillbehör till grillat, gärna lamm, eller som en grön lunchrätt.

Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

Ingredienser

4 portioner
1 stor aubergine
salt
4 msk olivolja
svartpeppar
1 kruka basilika
250 g naturell färskost
1 dl skalade pistagenötter eller pinjenötter
1 spetspaprika
1 kruka sallad
1/2 citron
1 msk olivolja

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2085 KJ / 498 kCal
Fett47.4 g
Salt1.35 g
Kolhydrater8 g
Protein9.1 g

Testa liknande recept

  • Aubergineröra med paprika
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och auberginröra
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad