Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

En rätt inspirerad av det marockanska köket. Köttbullar med smak av spiskummin, pistagenötter och rosmarin serveras med rostade aubergineklyftor med umamismak och en svalkande yoghurtsås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Ansa och klyfta auberginen. Blanda den med olja och salt och peppar i en bunke. Häll ut på den varma plåten och sätt in den mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Köttbullar: Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå och svälla någon minut. Hacka pistagenötter och rosmarin och blanda ner i bunken.
  4. Blanda ner resten av ingredienserna utom oljan till köttbullarna. 
  5. Rulla köttbullar av färsen.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Yoghurt: Riv skalet av citronen. Blanda det med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  8. Köttbullar: Bryn bullarna runt om i oljan i en stekpanna. Sätt in den (om den tål det) mitt i ugnen ca 5 minuter eller häll ut bullarna på plåten tillsammans med auberginen.
  9. Servera bullarna med ris, yoghurt, aubergine och mangold.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 1 msk olja
Köttbullar
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl pistagenötter
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
Ris
  • 4 port ris
Yoghurt
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
Till servering
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3268 kJ / 757 kCal