Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

En rätt inspirerad av det marockanska köket. Köttbullar med smak av spiskummin, pistagenötter och rosmarin serveras med rostade aubergineklyftor med umamismak och en svalkande yoghurtsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017

Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
1 msk olja

Köttbullar

1 1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 dl pistagenötter
1/2 kruka rosmarin
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
ca 500 g nötfärs
2 msk olja

Ris

4 port ris

Yoghurt

1 citron
2 dl matyoghurt

Till servering

65 g röd mangold

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3268 KJ / 757 kCal
Fett38 g
Salt1.5 g
Kolhydrater61 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Köttbullar med pistage och citron- och dillyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinsallad med granatäpple och pistage
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marockanska viltfärsspett
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnskyckling med lök, aprikoser och mandel
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönsakscouscous
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous med grön kikärtsgryta och torkad frukt
Betyg 4.6 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga