Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt
En rätt inspirerad av det marockanska köket. Köttbullar med smak av spiskummin, pistagenötter och rosmarin serveras med rostade aubergineklyftor med umamismak och en svalkande yoghurtsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
1 msk olja
Köttbullar
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 dl pistagenötter
1/2 kruka rosmarin
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
ca 500 g nötfärs
2 msk olja
Ris
4 port ris
Yoghurt
1 citron
2 dl matyoghurt
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3268 KJ / 757 kCal
Fett38 g
Salt1.5 g
Kolhydrater61 g
Protein40 g
Kommentarer