Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

4
0
Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

En rätt inspirerad av det marockanska köket. Köttbullar med smak av spiskummin, pistagenötter och rosmarin serveras med rostade aubergineklyftor med umamismak och en svalkande yoghurtsås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017

Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1
aubergine
1 msk
olja

Köttbullar

1 1/2 dl
mjölk
1/2 dl
ströbröd
1 dl
pistagenötter
1/2
kruka rosmarin
1
ägg
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 tsk
spiskummin
ca 500 g
nötfärs
2 msk
olja

Ris

4
port ris

Yoghurt

1
citron
2 dl
matyoghurt

Till servering

65 g
röd mangold

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3268 KJ / 757 kCal
Fett 38 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept