Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

2
0
Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

En snygg auberginerätt som pryder buffébordet. Stekta aubergineskivor på en salladsbädd toppas med mild basilikaost och knapriga nötter. Salladen passar också utmärkt som tillbehör till grillat, gärna lamm, eller som en grön lunchrätt.

Skriv ut
Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

Ingredienser

4 portioner
1
stor aubergine
-
salt
4 msk
olivolja
-
svartpeppar
1
kruka basilika
250 g
naturell färskost
1 dl
skalade pistagenötter eller pinjenötter
1
spetspaprika
1
kruka sallad
1/2
citron
1 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2085 KJ / 498 kCal
Fett 47.4 g
Salt 1.35 g
Kolhydrater 8 g
Protein 9.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept