Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

En snygg auberginerätt som pryder buffébordet. Stekta aubergineskivor på en salladsbädd toppas med mild basilikaost och knapriga nötter. Salladen passar också utmärkt som tillbehör till grillat, gärna lamm, eller som en grön lunchrätt.

Sallad med aubergine, basilikafärskost och rostade pistagenötter

Ingredienser

4 portioner
1   stor aubergine
salt
4 msk  olivolja
svartpeppar
1   kruka basilika
250 g  naturell färskost
1 dl  skalade pistagenötter eller pinjenötter
1   spetspaprika
1   kruka sallad
1/2   citron
1 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2085 KJ / 498 kCal
Fett47.4 g
Salt1.35 g
Kolhydrater8 g
Protein9.1 g

Testa liknande recept

Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade aubergineskivor med kikärtsröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergineröra med paprika
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad ratatouille med salvia och citron
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga