Saftiga kalvfärsbiffar med basilikarisoni
Ett riktigt härligt recept på saftiga biffar av kalvfärs som serveras med charmerande risoni smaksatt av basilika! Passar utmärkt att servera till vardag som till fest!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011
Ingredienser
4 portioner
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Basilikarisoni
1 rödlök
1 broccoli
180 g grillad paprika
3 dl risoni
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 kruka basilika
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Hemgjord paprikarelish.
Fräs 1/2 hackad rödlök och 180 g grillad, strimlad paprika i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt 1 tsk strösocker och 1 tsk vitvinsvinäger. Mixa slätt. Salta och peppra (för 4 port).
Fräs 1/2 hackad rödlök och 180 g grillad, strimlad paprika i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt 1 tsk strösocker och 1 tsk vitvinsvinäger. Mixa slätt. Salta och peppra (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2251 KJ / 537 kCal
Fett33.6 g
Kolhydrater50.9 g
Protein32.6 g
Kommentarer