Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Saftiga kalvfärsbiffar med basilikarisoni

Ett riktigt härligt recept på saftiga biffar av kalvfärs som serveras med charmerande risoni smaksatt av basilika! Passar utmärkt att servera till vardag som till fest!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Ställ åt sidan och fortsätt med risonin.
  2. Skala, dela och skär löken i tunna strimlor. Skär broccolin i mindre buketter. Skala broccolistammen och skär i mindre bitar. Häll av paprikan och skär i strimlor.
  3. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med när ca 3 minuter av koktiden återstår. Häll av och spola hastigt i kallt vatten.
  4. Tillsätt färs och ägg i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Forma till 2 biffar per portion. Stek dem i matfett 3–4 minuter per sida i en stor stekpanna. Gör klart risonin under tiden.
  5. Skala vitlöken. Grovmixa vitlök med citronskal, pressad citronjuice, basilika, olja och vatten. Smaka av med salt och peppar. Blanda basilikaoljan med risoni, broccoli, rödlök och paprika i en skål.
  6. Servera kalvfärsbiffarna med risonisalladen och gärna en bit bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Kockknepet: Hemgjord paprikarelish.
Fräs 1/2 hackad rödlök och 180 g grillad, strimlad paprika i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt 1 tsk strösocker och 1 tsk vitvinsvinäger. Mixa slätt. Salta och peppra (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Basilikarisoni
  • 1 rödlök
  • 1 broccoli
  • 180 g grillad paprika
  • 3 dl risoni
  • 1 vitlöksklyfta
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2251 kJ / 537 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer