Saftiga kalvfärsbiffar med basilikarisoni

4
0
Saftiga kalvfärsbiffar med basilikarisoni

Ett riktigt härligt recept på saftiga biffar av kalvfärs som serveras med charmerande risoni smaksatt av basilika! Passar utmärkt att servera till vardag som till fest!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011

Saftiga kalvfärsbiffar med basilikarisoni

Ingredienser

4 portioner
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Basilikarisoni

1 rödlök
1 broccoli
180 g grillad paprika
3 dl risoni
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 kruka basilika
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Hemgjord paprikarelish.
Fräs 1/2 hackad rödlök och 180 g grillad, strimlad paprika i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt 1 tsk strösocker och 1 tsk vitvinsvinäger. Mixa slätt. Salta och peppra (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2251 KJ / 537 kCal
Fett 33.6 g
Kolhydrater 50.9 g
Protein 32.6 g
Läs mer om näringsvärden