Kalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad
Saftiga kalvfärsbiffar som får sällskap av en ljummen sötpotatissallad till servering. Biffarna får smak av färsk timjan och dijonsenap innan de gör sällskap med potatisen och steks färdig i ugnen. Förbered då den fräscha yoghurten på citron, vitlök och matyoghurt som är ett utmärkt tillbehör till denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1/2 kruka timjan
salt och peppar
Kalvfärsbiffar
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 500 g kalvfärs
1/2 msk smör
Citronyoghurt
1 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
65 g rucola
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett19 g
Salt4.04 g
Kolhydrater56 g
Protein35 g
Kommentar
Gjorde enligt recept och blev jättebra!
Anna
2023-02-22