Kalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Saftiga kalvfärsbiffar som får sällskap av en ljummen sötpotatissallad till servering. Biffarna får smak av färsk timjan och dijonsenap innan de gör sällskap med potatisen och steks färdig i ugnen. Förbered då den fräscha yoghurten på citron, vitlök och matyoghurt som är ett utmärkt tillbehör till denna rätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Skölj och skär potatisarna i mindre bitar. Blanda dem med olivoljan och timjankvistarna. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut blandningen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Kalvfärsbiffar: Blanda ägg, ströbröd och mjölk med senap och kryddor. Låt svälla ca 2 minuter och blanda sedan ner färsen. Forma den till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem i smöret i en stekpanna. Låt biffarna sedan steka med på potatisplåten när det återstår 10 minuter av potatisens tid.
  5. Citronyoghurt: Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda yoghurten med citronskalet och pressa i vitlöken. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Till servering: Servera potatisen och biffarna med citronyoghurten och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • ca 500 g sötpotatis
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka timjan
  • salt och peppar
Kalvfärsbiffar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1/2 msk smör
Citronyoghurt
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
Till servering
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2285 kJ / 546 kCal