Kalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad

31
0
Kalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Saftiga kalvfärsbiffar som får sällskap av en ljummen sötpotatissallad till servering. Biffarna får smak av färsk timjan och dijonsenap innan de gör sällskap med potatisen och steks färdig i ugnen. Förbered då den fräscha yoghurten på citron, vitlök och matyoghurt som är ett utmärkt tillbehör till denna rätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Kalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatis

ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1/2 kruka timjan
salt och peppar

Kalvfärsbiffar

1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 500 g kalvfärs
1/2 msk smör

Citronyoghurt

1 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Till servering

65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2285 KJ / 546 kCal
Fett 19 g
Salt 404 g
Kolhydrater 56 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden