Kalvfärsbiff med brynt smör och ärter
En variant av husmanskost där vi bjuder på saftiga biffar av kalvfärs. Till de nystekta biffarna serveras gröna ärter, hackad körvel, fluffigt potatismos och rårörda lingon. Så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
Ingredienser
4 portioner
Lingon
250 g frysta lingon
1 dl strösocker
Potatismos
900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
Kalvfärsbiff
500 g kalvfärs
1 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk olja
Ärter
1/2 kruka körvel
250 g gröna ärtor
2 msk smör
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3177 KJ / 760 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater80.8 g
Protein42.2 g
Kommentar
Fantastiskt gott! Uteslöt körvel och fick tillsätta maizenamjöl i färsen för den råkade bli för lös. Men jättegott! Kommer göra igen!
Ylva
2024-04-01