Rabarbersaft | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saft på vårrabarber

Denna saft på vårrabarber är helt omöjligt att motstå! De späda rabarberstjälkarna låter du koka ihop med kryddnejlikor för en extra god smak före du tillsätter konserveringsmedel. Förvara din vackra, goda rabarbersaft svalt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj rabarberstjälkarna väl men skala dem inte. Skär dem i cm-långa bitar.
  2. Koka upp vattnet och tillsätt rabarber och nejlikor. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder. Sila massan och låt saften rinna av ca 30 min.
  3. Mät saften, koka upp den och rör i sockret. Koka upp igen och skumma väl. Rör ut konserveringsmedlen i lite av den heta saften och tillsätt blandningen. Häll upp saften på varma flaskor och tillslut väl. Förvara flaskorna svalt.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 l
  • 1 1/2 kg rabarber
  • 6 dl vatten
  • 5 kryddnejlikor
  • 500 g socker / liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 krm kaliumsorbat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 340 kJ / 80 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden