Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Blandbärssaft

Sommaren erbjuder massor av goda bär som växer i den grönskande naturen. Välj dina favoritbär och gör en läskande blandbärssaft. Du kommer att bli förvånad hur enkel den är att göra och hur otroligt gott det är med hemmagjord saft.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa bären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp.
  2. Koka bären under lock ca 10 min. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären.
  3. Häll upp bären i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 min.
  4. Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
  5. Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner konserveringsmedlet i saften.
  6. Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna.
  7. Förvara saften kallt.

Tips

Till små satser saft som dricks upp inom några veckor behövs inte konserveringsmedel.

Till 5 dl blandbärssaft behövs ca 1/2 krm natriumbensoat för längre hållbarhet.

Ingredienser

Portioner: 4 l
  • 6 l bär t ex hallon, vinbär, jordgubbar, björnbär
  • 2 l vatten
  • 12 dl socker
  • 1 tsk natriumbensoat
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer