Hemgjord rabarbersaft
Gör en härlig rabarbersaft! Här möts rabarber och citron och bildar en perfekt kombination av sött och syrligt. Drick rabarbersaften som den är eller mixa till en somrig drink!
Ingredienser
ca 600 cl
400 g rabarber
3 dl sockerlag (se länk under steg 2)
3 dl färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per cl
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen rabarbersaft.
Energi2151 KJ / 515 kCal
Fett0 g
Salt0.05 g
Kolhydrater122 g
Protein5 g
Kommentarer
hur länge håller den sig i ex. kylen? i en tät flaska
Filippa
2023-05-21Hej Filippa! Saften håller sig bra i kylen i minst 1 vecka, sannolikt även längre och den går också bra att frysa in. Se till att använda rena redskap vid tillagning och häll upp saften i en väl rengjord flaska. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-23Är tanken att den sedan ska späs ut med vatten och hur länge håller den sig?
Jenny
2022-06-14Hej Jenny! Den går bra att dricka som den är men självklart kan man också spä ut den eller använda som bas till olika drinkar. Saften håller sig bra i kylen i minst 1 vecka, sannolikt även längre och den går också bra att frysa in. 😊 Hoppas att du gillar saften! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-15Är det outspädd citronsaft som menas?
Maria
2020-07-05Nu har vi fått svar och har uppdaterat receptet från citronsaft till att det är färskpressad citronjuice som ska användas. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-25Hej Maria! Detta recept är ett samarbete med Carlsberg. Jag har ställt frågan till dem och väntar svar, men det kan ju dröja nu i semestertider. Men om jag gissar så blir det nog för sött med outspädd saft. Så jag tror att det är utblandad citronsaft du ska använda eller möjligen färskpressad citronjuice men det kan bli lite väl syrligt, så troligen utblandad saft. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-07