Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft är en himmelskt god och lättlagad saft. Saften får sin ljuva smak av jordgubbar och finhackade rabarber. Saften bör förvaras svalt i glasflaskor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000
Ingredienser
1 liter
3 l jordgubbar (3 l jordgubbar motsvarar ca 1500 g)
1 l finskuren rabarber (1 l rabarber motsvarar ca 600 g)
8 - 10 dl vatten
6 dl strösocker /liter avrunnen saft
1 tsk flytande Atamon /liter avrunnen saft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man använda frysta jordgubbar å rabarber?
Evelina
2024-07-23Hej Evelina! Ja, det går fint! Följ då bara viktmåttet så blir det perfekt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-24Kan man koka saften i en Saftmaja?
Ann-helen
2024-07-10Hej Ann-Helen! Oj, svår fråga, vi har inte provat att göra saften med en saftmaja. Vi skulle nog ändå rekommendera att du följer ett recept som är avsett för just saftmaja, det kanske följde med något recepthäfte när den köptes? Ledsen men kan inte ge dig något annat råd. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-10Skulle gärna ha ingredienserna specifierade som vikt
Göran
2021-07-08Hej Göran! Vi har nu uppdaterat receptet med ca vikt på jordgubbar och rabarber. Lycka till med saftkoket! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-21