Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft

Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft är en himmelskt god och lättlagad saft. Saften får sin ljuva smak av jordgubbar och finhackade rabarber. Saften bör förvaras svalt i glasflaskor.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg bär och rabarber i en gryta och slå på 8-10 dl vatten (för 1 l). Den mindre mängden vatten ger en mer koncentrerad saft. Koka under lock i ca 10 minuter eller tills bären avgivit sin saft.
  2. Slå upp bärmassan i ren silduk och låt saften självrinna tills duken känns torr. Mät saften och slå tillbaka den i den rengjorda grytan.
  3. Tillsätt sockret och koka saften i ca 10 minuter. Rör så att sockret löser sig.
  4. Ta grytan av värmen, skumma ytan väl och tillsätt konserveringsmedlet.
  5. Tappa saften het på väl rengjorda glasflaskor och förslut väl. Förvara i kyl eller sval.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 3 l jordgubbar
  • 1 l finskuren rabarber
  • 10 dl vatten
  • 6 dl strösocker /liter avrunnen saft
  • 1 tsk flytande Atamon /liter avrunnen saft
Lägg till i inköpslistan