Kallrörd rabarberlemonad

81
7
Kallrörd rabarberlemonad

Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med vårig smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Kallrörd rabarberlemonad

Ingredienser

4 1/2 l
3 kg
rabarber
1
vaniljstång
4 l
vatten
1 msk
citronsyra
1 tsk
natriumbensoat
ca 16 dl
strösocker (16 dl motsvarar ca 1440 g)
4 dl
färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Späd lemonaden med kolsyrat vatten för en fräsch, bubblande dryck!

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Catharina

2020-09-20

Lätt att göra och jättefräscht och gott!!

Karin

2020-06-13

Ska det vara 3 kg skalad rabarber?

Redaktionen ICAse

2020-06-15

Hej Karin! Nej, du behöver inte skala rabarbern. Färgen sitter i skalet! 😉 Hälsningar Elina

Ann-britt

2019-07-16

Svalt skulle det vara... inte svält....

Testa liknande recept