Kallrörd rabarberlemonad

98
12
Kallrörd rabarberlemonad

Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med vårig smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Kallrörd rabarberlemonad

Ingredienser

4 1/2 l
3 kg rabarber
1 vaniljstång
4 l vatten
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
ca 16 dl strösocker (16 dl motsvarar ca 1440 g)
4 dl färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Späd lemonaden med kolsyrat vatten för en fräsch, bubblande dryck!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

98

Kommentarer

Anette

2021-06-07

Jättegod saft med tydlig vaniljsmak. Tack för tipset att frysa i zipppåsar, perfekt.

Faisa

2021-06-05

Kyckling sallad

Ulrika

2021-05-19

Det kan vara k