Kallrörd rabarberlemonad

Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat
15
Kallrörd rabarberlemonad

Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med vårig smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Kallrörd rabarberlemonad

Ingredienser

4,5 liter
3 kg rabarber
1 vaniljstång
4 l vatten
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
ca 16 dl strösocker (16 dl motsvarar ca 1440 g)
4 dl färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Måste rabarberna va tidiga bra eller kan de va rabarber från nu som börjar se tråkiga ut men verkar ok fortfarande

Carita

2024-10-01

Hej Carita! Det går bra att göra saft på rabarber som börjar krokna lite. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-10-02

Går det att göra med fryst rabarber eller måste det vara färsk?

Elin

2023-09-19

Hej Elin! Vi har inte testat göra den med fryst rabarber men vi tror att det funkar bra. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-22

Behöver jag citronsyra och natriumbensoat(tänker att de är konserveringsmedel för hållbarhet) om jag tänker frysa in den? :)

Lina

2023-05-25

Hej Lina! Vi har inte provat frysa in just den här lemonaden utan citronsyra och natriumbensoat men vi tror att det går bra. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-01

Testa liknande recept

Saft på vårrabarber
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pärondricka med ingefära
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelsaft
Betyg 4.3 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersylt med jordgubbar
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberlemonad
Betyg 4.6 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga