Kallrörd rabarberlemonad
Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med vårig smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4,5 liter
3 kg rabarber
1 vaniljstång
4 l vatten
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
ca 16 dl strösocker (16 dl motsvarar ca 1440 g)
4 dl färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Måste rabarberna va tidiga bra eller kan de va rabarber från nu som börjar se tråkiga ut men verkar ok fortfarande
Carita
2024-10-01Hej Carita! Det går bra att göra saft på rabarber som börjar krokna lite. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-02Går det att göra med fryst rabarber eller måste det vara färsk?
Elin
2023-09-19Hej Elin! Vi har inte testat göra den med fryst rabarber men vi tror att det funkar bra. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-22Behöver jag citronsyra och natriumbensoat(tänker att de är konserveringsmedel för hållbarhet) om jag tänker frysa in den? :)
Lina
2023-05-25Hej Lina! Vi har inte provat frysa in just den här lemonaden utan citronsyra och natriumbensoat men vi tror att det går bra. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-01